Simon Potokar

Diplomiran kineziolog s fakultete za šport.

Simon je bil tudi sam naš tenisač. Lojalen in predan Olimpiji, ter svojemu bivšemu trenerju Gregorju, do katerega goji visoko spoštovanje. Dobro pozna metode in vrednote kluba. Kot marljivemu, strogo motiviranemu študentu Faklultete za šport mu je bila že v 3. letniku zaupana vloga kondicijskega trenerja. Marljivo in usmerjeno je razivjal specijalno motoriko in kondicijo več kot 50im tenisačem različnih kategorij. Z otroki razvije zaupanje, zato z motivacijo nimajo težav. Vedno najde ravnovesje med trdim delom in zabavo.

Čeprav ga je profesija odnesla v baletne vode, bo za vedno ostal tudi naš.

Kot kineziolog deluje v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer skupaj s fizioterapevtko skrbi za rehabilitacijo ter preventivno in kondicijsko vadbo profesionalnih baletnih plesalcev.

Sodeluje s priznano športno fizioterapavetko s katero rešujeta težave z gibalnim aparatom tako vrhunskim in amaterskim športnikom,  kot zagrizenim rekreativcem.

Dejaven je tudi na rekreativnem področju. V obliki osebnega trenerstva sodeluje tako z začetniki kot z izkušenimi športnimi rekreativci, ki se nanj obračajo iz različnih razlogov – rehabilitacija, kondicijska priprava, hujšanje …